Vi tar tre poeng i sesongens siste bortekamp!

Vi slo Notodden 5-2 og tar med det tre poeng og +3 mål inn mot den siste serierunden! Der kan målforskjell bli avgjørende!

1. Omgang 

Det var et meget tent og aggressivt Lyn-lag som gikk ut i hundre fra start. Den offensive mentaliteten skulle vise seg å være smart, for etter kun fire minutter spilt satte William Sell kampens første scoring.

Scoringen kommer etter et godt hjørnespark av Henrik Loholt Kristiansen bak i feltet. Anders Bjørntvedt Olsen header ballen tilbake og William Sell får ballen i beina og trekker skudd! Full jubel hos de tilreisende fra Bastionen og resten av Lyn supporterne!

Lyn tar kontroll over kampen fra start og kommer til flere gode muligheter etter scoringen, men ingen av dem går i mål.

Etter 13 minutter kommer Notodden opp på sitt første ordentlige angrep, og det skulle vise seg å bli farlig. Notoddens spiller nummer 16, Andreas Skjold, fikk meg seg ballen innenfor 16-meteren og satte ballen i mål etter en svak klarering. 1-1 i Notodden.

Etter utligningen kommer Notodden mer inn i kampen, men det er fortsatt Lyn som kjører det meste av offensivt spill. Både Even Bydal og Henrik Kristiansen prøver seg på to gode langskudd, men ballen går ut til hjørnespark på begge forsøkene. Men, sistnevnte skulle tegne seg på måltavla før pause. 

Henrik Kristiansen viste at hans første forsøk kun var for å stille inn børsa, for etter 32 minutter spilt fyrer han av nok et prosjektil, denne gangen i mål. Skuddet fra nesten 20 meter går rett i buret og sender Lyn opp i en 2-1 ledelse til pause 

small_vif2-Lyn_1-2_2023_LarsOpstad_173 (1).jpg

2. Omgang 

Akkurat som i den første omgang så skyter Lyn fart fra start. Etter kun 4 minutter spilt i den andre omgangen spiller Ole Breistøl fri Anders Bjørntvedt Olsen. Vår kreative høyrekant er som alltid sikker som banken alene med keeper, og setter inn 3-1.

Notodden er et godt lag og hadde ikke tenkt til å gjøre det lett for oss. Kun åtte minutter etter Bjørntvedts scoring, stuper Notodden i angrep. Etter klabb og babb får Skjold lagt inn ballen til Elias Årsvoll som setter inn reduseringen. 3-2.

Vi vet at målforskjellen fort kommer til å bli avgjørende om vi skal rykke direkte opp til OBOS. Jacob Hanstad kommer inn etter 84 minutter, og det kan vise seg å være "coaching i verdensklasse". Hanstad kommer alene med keeper kun fire minutter etter at han har kommet innpå, og gjør ingen feil. 4-2.

4-2 er et godt resultat borte mot Notodden, men Jan Halvors krigere var ikke ferdig helt enda. Langt ute i overtiden dukker selvfølgelig Henrik Elvevold opp og som på mesterlig vis setter inn 5-2 etter 94 minutter. Det blir også sluttresultatet!

HØYDEPUNKTER!

Reaksjoner fra kampen vil komme ut fortløpende på sosiale medier

Klubben takker også for et ekstremt oppmøte av Lyn supportere som lagde en stor ramme rundt denne bortekampen!

Førstkommende lørdag er det sesongavslutning hjemme mot Fram Larvik og vi håper så mange som mulig vil ta turen! Guttene trenger all den støtten de kan få i den høydramatiske kampen som kan sende oss opp til OBOS!

Lagoppstilling Notodden:

1 Maciej Raniowski 

2 Alexander Rønning

4 Jone Hammerli

6 Tobias Bjørnstad 

8 Jens Jonassen

16 Andreas Skjold 

17 Sander Nordbø 

21 Abel Tjomsland 

7 Kristian Eggen (K)

22 Sebastian Jørgensen 

25 Elias Årsvoll 

Brukte bytter:

10 Hansen 

20 Ulsnes 

24 Bjåen Telle 

Lagoppstilling Lyn:

1 Alexander Pedersen 

4 William Sell (K) 

6 Daniel Schneider 

18 Herman Solberg Nilsen 

22 Håvard Meinseth 

5 Even Bydal 

7 Henrik Loholt Kristiansen 

21 Julius Skaug 

9 Anders Bjørntvedt Olsen

14 Ibba Laajab

16 Ole Breistøl 

Brukte bytter:

2 Isegran

11 Elvevold 

20 Hanstad