Vi er videre i cupen

Det ble en tøff og jevn kamp, med stort sett fine rammer, når vi gjestet Nordstrand og Niffen i første runde av cupen.

Niffen var fyllt opp når nummer én og to fra 3. divisjon avd. 1 møttes til dyst i Norgesmesterskapet runde én.

Foran nesten 1000 tilskuere kjempet to gode lag i en spennende kamp, som levde helt til dommeren blåste av fløyta seks minutter etter 90 minutter spilt.

Det gikk ikke mer enn fire minutter før spesielt bortepublikummet satt med hjertet halvveis i halsen. William får en hodesmell, som med første øyekast ser småskummel ut. Det gikk heldigvis bra, og etter et lite stopp i spillet og tilsyn på banen, er kapteinen vår tilbake på bena.

Det er lite som skiller lagene i første halvdel av førsteomgangen. Bastionen leverer på sitt sedvanlige nivå på tribunen, og overdøver hjemmesupporterne.

I andre halvdel av de første 45 er det hjemmelaget som skaper flest sjanser, og ser ut til å ha momentum.

Men i det 35 minutt er Nordstrandforsvaret uheldig, og kanskje litt klønete med en klarering. Ballen spretter ned i bena på Anders, som på lekkert vis slår en perfekt gjennombruddspasning til Brage, som har et mye høyere tempo enn forsvaret. Brage byr på en lekker skuddfinte, før han passerer en utspilt keeper, og setter ballen trygt i mål.

I andre omgang kommer Ole inn for Markus, som hadde sin første kamp fra start for Lyn.

Også starten av denne omgangen involverer en skade hos oss. William blir dyttet inn i Viktor, noe som dessverre går utover skulderen til den unge sisteskansen. Smertene blir for store, og vi blir nødt til å gjøre et keeperbytte. Veldig kjedelig for Viktor, som hadde sin offisielle debut for oss, og leverte flere gode redninger.

Vi er best utover i omgangen og leverer fine kombinasjoner i flere ledd av spillet, spesielt på høyresiden.

I det 69. minutt går målscorer Brage av, og blir erstattet av Ibba. Det tar ikke mange sekundene før Ibba plutselig er alene med keeper, men avslutningen går dessverre til siden for mål.

Resten av omgangen består av flere småstygge dueller, flere gule kort og flere bytter.

Hjemmelaget får en stor sjanse helt på tampen, men Alexander er god og gjør en solid redning.

- Fotballkamper som denne er kamper man drømmer om å spille.

— Viktor Engh
- Følte meg komfortabel i målet

Det sier Viktor dagen derpå. Viktor synes det var veldig gøy å få sin offisielle debut for A-laget.

- I første omgang hadde vi god kontroll og avverget de sjansene som kom. Jeg fikk god støtte hele veien fra lagkameratene.

Dessverre fikk han ikke sjansen til å avverge like mange sjanser i andre omgang. Da gikk turen til legevakten.

- Jeg dro direkte på legevakten. Der fant de ikke noe på røntgen, som er veldig positivt. Jeg skal ta MR-bilder så fort som mulig. Magefølelsen min sier at dette ikke er så altfor ille.

Den unge keeperen tar med seg det positive, tross et uheldig og kjedelig utfall. Han skryter av rammene Bastionen lagde på tribunen.

- Fotballkamper som denne er kamper man drømmer om å spille. Bastionen er en kjempekul supportergjeng som gir oss spillerne masse energi på banen.

Viktor gleder seg også over at clean sheeten forble, og at vi er videre til neste runde!

Vi ønsker Viktor god bedring, og gleder oss til å se deg tilbake på banen.

Fornøyd trener

- Cupen handler om en ting, og det er vinn eller forsvinn. Jeg er veldig fornøyd med hvordan vi taklet kampen i forhold til banen, motstander og alt, sier Jan Halvor.

Sjefen var spesielt fornøyd med at laget tok fighten, og fremsto som fysisk rustet og godt organiserte.

- Det var veldig god og hard jobbing gjennom hele kampen i går.

Jan Halvor påpeker at første runde av cupen alltid er tøff. Denne kampen var intet unntak. Det var laget forberedt på, etter to møter i samme divisjon sist sesong.

- Det var veldig fysisk, og det var noen stygge taklinger. Det blir ofte det i slike kamper.

Derfor var det ekstra gledelig med seier, og at tre unggutter som fikk sjansen leverte varene.

- Jeg satt inn tre unggutter fra start (Viktor, Markus og Brage). Det er viktig at de får starte sånne typer kamper som er viktige. Alle er veldig unge og i veldig utvikling.

- Brage scoret et kjempefint mål på contringen. Det var et bra forarbeid av Anders, også var Brage iskald alene med keeper.

Jan Halvor roser også de to andre ungguttene, og håper at skaden til Viktor ikke er alvorlig. Han hadde dette å si om debuten til Viktor:

- Han hadde en veldig solid debut og klarte seg veldig bra.

Skryter av arrangøren

- Nordstrand er flinke og fikk satt sammen et godt arrangement, med masse barn, grilling og mye folk på kampen. Nesten 1000 er fantastisk.

Jan Halvor trekker også frem den sedvanlige gode støtten fra våre egne supportere.

- De fikk feiret videre fra i fjor, sier han lattermildt og refererer til de to seierene mot Nordstrand sist sesong.

En liten demper var den usportslige hendelsen som skjedde utenfor stadion.

- Synd at det ble ødelagt litt med at det kom noen utenfra og måtte ødelegge. Jeg synes sånne ting er trist for et sånt arrangement med så fine rammer.

Treneren gleder seg derimot over at klubben har tatt seg videre til andre runde, men ofrer ikke mange tanker på trekningen av neste runde.

- Det jeg tror som er sikkert, er at vi får hjemmebane, og det er bra. Motstanderlag kan bli hvem som helst, det er nesten umulig å tippe. Det blir det det blir.

Nå rettes fokus mot neste kamp. Ørn-Horten på Bislett kommende mandag er neste mostander.

- Nå er fokus å få folk på bena igjen. Det var en tørr og hard bane, med dårlig friksjon i kunstgresset. Det gjelder å få restituert godt frem til den kampen.

Høydepunkter

Her kan du se høydepunktene fra kampen

Her kan du lese oppdateringene som ble gjort live under kampen

Lagoppstilling Nordstrand (4-4-2)

Christopher Tobiassen

Ola Hognerud (58: Fredrik Graham Hansen) - Miran Kuci - Edvard Vestby (71: Yazdani Kamara) - Jonas Nysæther (79: Thomas Reinfjord)

Mohammed Abbas - Runar Johnsen - Trygve Aarstad (58: Anujan Rajendram)

Luka Fajfric (58: Reda Chikh) - Oliver Midtgård - Nidal Loulanti

Benk: Anujan Rajendram, Tin Nguyen, Thomas Reinfjord, Christian Njøten, Fredrik Graham Hansen, Jakob Jørgensen, Yazdani Kamara, Reda Chikh

Trener: Thomas Holm

Lagoppstilling Lyn (4-3-3)

Viktor Engh (50: Pedersen)

Håvard Meinseth - August Randers - William Sell (C) - Herman Nielsen

Julius Skaug - Even Bydal - Henrik Elvevold (85: Daniel Schneider)

Markus Ottesen (46: Breistøl) - Anders Bjørntvedt Olsen - Brage Hylen (68: Ibba Laajab)

Benk: Alexander Pedersen, Erlend Sivertsen, Daniel Schneider, Ibba Laajab, Andreas Hellum, Ole Breistøl, Salim Laghzaoui, Henrik Lehne Olsen, Eskild Fredriksen

Gule kort:

Nordstrand: Oliver Midtgård, Fredrik Graham Hansen, Edvard Vestby, Miran Kuci, Mohammed Abbas

Lyn: Alexander Pedersen, Julius Skaug

Øvrige lag i avdelingen i cupen

22. mai

Kjelsås måtte helt til straffekonkurranse for å ta seg videre i møtet med Follo. Resultat: 2-3.