Storseier og tabelltopp

Endelig er vi i gang. Vi vinner overlegent 0-4 borte mot Fram Larvik. Drøye 250 bastionærer bevitnet Lyngutta innta delt tabelltopp i årets første seriekamp. Les om kampen her.

Det var påskeferiens siste dag, og vi tok fatt på ny sesong i en ny divisjon. Dette skjedde i Larvik på Framparken, med med-nyopprykkede Fram Larvik som motstander.

Der ble det knockout til Lyn på banen og til Bastionen på tribunen. Bastionen utgjorde omtrent 1/4 av de 1007 fremmøtte, og leverte en stemning verdig til det guttene våre leverte på banen.

Før minuttet var spilt gikk Lyn opp i ledelsen ved Anders Bjørntvedt Olsen. Omtrent ti minutter senere var Bjørntvedt Olsen igjen involvert, denne gang som servitør til Henrik Elvevold.

De tilreisende bastionærene var tydelig fornøyd med Lynguttas prestasjon, og meldte om opprykk etter bare 14 minutter spilt.

Ole Breistøl fikk en hodeskade etter 27 spilte minutter og det ble stopp i spillet. Breistøl fikk tilsyn, men fem minutter senere kom han inn igjen og fortsatte å levere en solid kamp. Han slo innlegget til 0-3-målet, der en uheldig Markus Rekdal satte ballen i eget nett.

Lyn var det klart beste laget i første omgang. Hjemmelaget var aldri i nærheten av å sette Alexander Pedersen på prøve.

I andre omgang kontrollerer vi kampen. Andreas Hellum kommer inn til sin debut, og erstatter en meget god Henrik Elvevold.

Hellum markerer seg fort og viser at han ikke har slurvet med styrketreningen. Han blir også sentral i en smått bisarr situasjon, der Fram-keeperen mister hodet og dunker ballen i hodet på Hellum.

Situasjonen resulterer i gult kort til keeper Vieira og straffe til Lyn. Straffen setter Hellum selv sikkert, og stillingen viser 0-4 til Lyn.

Brage Hylen, Martin Bakken, Salim Laghzaoui og Markus Ottesen kommer inn på slutten av kampen. Sistnevnte til sin Lyn-debut i en obligatorisk kamp.

Det blir aldri en spennende kamp. Lyn dominerte gjennom samtlige 90 minutter og leverer solide prestasjoner i alle ledd.

Med det fortsetter den ubeseirede rekken i obligatoriske kamper. Lyn har ikke tapt siden NM-kampen mot Stabæk 19.mai i fjor. Etter Stabæk-kampen står vi med 19 seiere og to uavgjort i tellende kamper. Dagens 0-4-seier er også den syvende kampen på rad (i tellende kamper) med fire eller flere scoringer.

Vi plasserer oss dermed øverst på tabellen sammen med Notodden, som også seiret 4-0 over Ørn-Horten tidligere på dagen.

"Det er den tolvte mann, så det er kjempegøy. Det er fantastisk å ha sånne supportere."

— Jan Halvor Halvorsen

Fornøyd trenerteam

Fem spillere fikk sin offisielle debut i kampen. Dette var Håvard Meinseth, Erlend Sivertsen, Julius Skaug, Andreas Hellum og Markus Ottesen.

Meinseth, Sivertsen og Skaug var i startoppstillingen.

- De gjorde en kjempegod innsats. Veldig, veldig fornøyd, sier Jan Halvor Halvorsen.

Grunnet mindre kamptrening ble Sivertsen byttet ut for å spares.

Totalt sett hadde Halvorsen lite å utsette på prestasjonen. Han påpeker samtidig at Fram er kjent for å være et godt hjemmelag.

- Jeg og Glenn er veldig fornøyd med hvordan vi fremsto idag. Det var intensitet og aggressivitet. Veldig imponerende.

Spissplassen og skadesituasjonen

En som manglet i kamptroppen var Ibba Laajab. Ibba måtte ut med skade i siste treningskamp mot Bærum.

- Ibba var med på treningen i går, men vi valgte å ikke ta han med. Han regner jeg med er i full trening igjen nå.

Han forteller at Ibba blir klar til kampen mot Kjelsås. Halvorsen var uansett fornøyd med det erstatterne leverte.

- Vi satte Henrik opp der. Han har trent litt på spissplassen i uken som var, men har ikke spilt der så mye. Han gjorde en god jobb ut ifra det vi ble enige om.

Både Elvevold og Hellum tegnet seg på scoringslisten. Andreas Hellum har slitt med skader i lengre tid.

- Hellum spilte på slutten og begynner å komme i form.

David Schneider var tilbake på benken idag etter overtråkk.

- Han er med igjen for fullt denne uken her.

Takker og hyller Bastionen

- Fantastisk, det er utrolig god støtte. Det er den tolvte mann, så det er kjempegøy. Det er fantastisk å ha sånne supportere, sier Jan Halvor på spørsmål om oppmøtet til Bastionen.

Jan Halvor sier han merker godt på spillerne hvilken fantastisk støtte det er å ha.

- Men også for oss trenere. Vi hadde benken rett ved de. De fyrte opp bluss, så vi så jo ikke en dritt, sier han lattermildt.

- Jeg må bare si takk fra alle spillerne og trenerne for all støtte og oppmøte.

På bussturen på vei hjem melder Jan Halvor om god stemning. Nå blir fokus å restituere godt og rette fokus mot ny kamp kommende lørdag.

Lagoppstilling Lyn (4-3-3)

Alexander Pedersen

Håvard Meinseth - August Randers - William Sell (C) - Erlend Sivertsen

Julius Skaug - Even Bydal - Herman Solberg Nilsen

Anders Bjørntvedt Olsen - Henrik Elvevold - Ole Breistøl

Benk: Viktor Engh, Martin Bakken, Daniel Schneider, Andreas Hellum, Brage Hylen, Markus Ottesen, Salim Laghzaoui

Lagoppstilling Fram (3-4-3)

Miguel Vieira

Jørgen Kili Fjeldskår - Markus Rekdal - Liiban Ahmed (C)

Marius Jacobsen - Petter Nilssen Einarson - Pamoudou Jatta - Uno Pedersen

Musa Joof Dubois - Marcus Fahlgren Hällström - Jonas Brusgaard

Benk: Thomas S. Johansen, Pedro De Souza, Emmanuel Gisa, Oliver Armando Brandsæter Helgeland, Isak Solvik Nilsen, Martin Kaupang Henriksen, Riel Chol Nguen

Trener: Haakon Lunov

Høydepunkter

Kampstart 1800.

1´. 0-1, Anders Bjørntvedt Olsen.

10 minuttet er spilt. Lyn har vært det klart beste laget, og er farlige hver gang vi kommer i angrep. Best både på banen og tribunen.

11´. 0-2, Henrik Elvevold. Assist: ABO.

14´. "Vi skal opp igjen", ljomer det på tribunen fra Bastionen.

15´. Stor sjanse. Skaug i retning Elvevold. Varierende forsvarsspill fra hjemmelaget og uheldig sprett på ball.

21´. Frispark til Fram i god posisjon. Brusgaard hamrer den over.

25´. ABO lander litt forkjært i duell, men er raskt oppe igjen.

27´. Breistøl får en smell i hodet. Blir sittende og må ha tilsyn. Noen minutter stopp i spillet.

30´. Fram med fint angrepsspill i overtall.

32´. Breistøl tilbake på banen med bandasje rundt hodet.

34´. Lyn svarer med fint angrepsspill. Langt kast fra Meinseth.

35´. Dubois slipper unna med tilsnakk etter takling. Dommer legger listen høyt.

36´. 0-3, selvmål av Markus Rekdal. Godt innlegg av Breistøl.

40´. Stor sjanse til Lyn. Ballen spretter ukontrollert i feltet etter god corner av Sivertsen.

41´. Enda større sjanse til Lyn ved ABO og flott redning fra Fram-keeper Vieira. Dømt for offside.

45´. Elvevold viser fine takter, men er litt for tøff i duellen med forsvaret. Blir frispark til Fram.

45+3´. Høyt Lyn-press. Presser Fram til å gjøre feil.

45 + 4´. Pause. Kampbildet tilsier at det kan bli flere mål. Tøff list fra dommer med få stopp i spillet, foruten skaden på Breistøl. Solid leveranse fra Lyn.

Start 2.omgang

Bytter Fram: Oliver Helgeland og Isak Solvik Nilsen inn, Einarsson og Brusgaard ut.

50´. Bastionen tydelig fornøyd med Elvevolds innsats så langt. Med god grunn.

10 minutter er spilt av andre omgang. Fram virker mer påskrudd enn i 1.omgang, men Lyn har full kontroll.

64´. Bytte Lyn: Hellum kommer inn til sin debut, Elvevold ut.

64´. Bytte Fram: Riel Chol Nguen inn, Uno Pedersen ut.

70´. Hellum viser styrke og skaffer frispark i god posisjon. Sivertsen slår på bakre, men blir ikke noe ut av det.

73´. Straffe til Lyn. Fram-keeper Vieira mister hodet og dunker ballen i hodet på Hellum. Gult kort til portugiseren.

75´. 0-4, Hellum. Setter den sikkert nede til venstre, Vieira går motsatt vei.

79´. Dobbeltbytte Lyn: Hylen og Bakken inn, Breistøl og Sivertsen ut.

80´. God sjanse for Hellum. Går rett over mål.

80´. Billig gult kort til Bydal.

83´. Fram med sitt første skudd på mål. Blir aldri farlig.

84´. Skaug får en smell i foten. Halter ute på banen, men ser ut til at han klarer å løpe det av seg.

87´. Dobbeltbytte Fram: Martin Kaupang Henriksen og Emmaniel Gisa inn, Isak Solvik Nilsen (skade) og Musa Dubois ut.

88´. Dobbeltbytte Lyn: Salim Laghzaoui og Markus Ottesen (debut) inn, ABO og Skaug ut.

91´. Frams første corner. Marius Jacobsen slår inn, Hällström med god heading og hjemmelagets desidert største sjanse. God redning av Pedersen.

90 + 3´. Slutt. Vi vinner fortjent 0-4.

• 11.04 Vålerenga 2 - Fløy

Fram møter Aalesund 2 i andre serierunde.

Neste kamp for Lyn er allerede på lørdag kl 1800. Det skjer på Nordre Åsen, og på motsatt banehalvdel står Kjelsås. Kjelsås leverte en knallkamp og vant 3-1 over Arendal i første serierunde. Les deg opp om Kjelsås her.

Minner om at det kun er 1500 billetter tilgjengelig. Barnebilletter er kun tilgjengelig på stadion. Kjøp billetter til kampen her.