Seier borte mot Vard Haugesund

I den femte serierunden var det en revansjelysten gjeng som entret matten på Haugesund Sparebank Arena. Det endte med tremålsseier og tre velfortjente poeng.

Etter to tap og to jevnspilte kamper mot Egersund og Grorud, smakte tre poeng ekstra godt idag.

Vi tar ledelsen etter tolv minutter på hjørnespark. Erlend slår et strøkent innlegg, og William får gå opp helt alene å sette ballen i mål.

Etter scoringen fortsetter vi å være det beste laget på banen. På vår høyreside blir det skapt sjanser og overtall gang på gang.

Dette var også tilfellet ved 0-2-scoringen. Håvard og Julius kombinerer fint, og førstnevnte legger inn 45 grader til Andreas som får æren av å øke til 0-2.

Mot slutten av omgangen får Vard sin første store sjanse ved Martin Kuittinen. Kuittinen chipper ballen over vår keeper, men ballen går heldigvis til side for mål.

Vi går til pause med en høyst fortjent ledelse.

Andre omgang

Vard gjør et noe overraskende bytte på spissplass i pausen. Hjemmelaget kommer ut på banen med ny energi, og viser fine takter de første ti minuttene av andre omgangen.

Dessverre for Vard fortsetter presisjonen å være gjennomgående svak, og de sliter med å få uttelling på sjansene de skaper.

Brage, Martin og Henrik kommer inn rundt halvspilt andreomgang. På denne tiden får også Vard sitt eneste mål i kampen.

Keeper Frank Stople slår en glimrende langball fra utsiden av egen 16-meter. William er uheldig med klareringen, og ballen spretter ned til innbytter Dialo, som lykkes med å chippe ballen over Alexander i buret.

De tre innbytterne våre kommer inn med god energi, og er bidragsytende til at vi setter inn to mål til.

På 1-3 vinner Andreas ballen høyt i banen, før han spiller videre til Martin. Martin legger så ballen til Henrik, som dunker ballen i nærmeste vinkel fra sin høyre side.

Tre minutter på overtid setter Henrik ballen i nettet på ny. Denne gang skjer det fra venstre side. Avslutningen går langs bakken i motsatt hjørne.

Vi er det beste laget gjennom hele kampen og vinner 1-4 foran de 269 fremmøtte.

Se høydepunktene fra kampen her

- Fullt fortjent og sterkt borteresultat

Slik oppsummerer Jan Halvor kampen, over telefonsamtale fra Haugesund Lufthavn. Her må gutta vente en stund før flyet går.

- Det er lettere å sitte og vente lenge når vi har tre poeng med oss i kofferten, sier Jan Halvor.

Treneren var storfornøyd med gjennomførelsen av kampen, og gir samtidig skryt til Vard for en strøken gressmatte.

- Førsteomgangen var veldig solid, med veldig mye bra spill. Det var mange, gode oppbygde angrep og vi hadde god kontroll.

- 2-1-målet fikk de litt ut av ingenting. De hadde ikke mange sjanser, og vi feilberegnet litt. Det er sånt som kan skje.

Jan Halvor var også fornøyd med andreomgangen, der vi tar mer og mer kontroll, og samtidig gjør flere bytter.

God statistikk

Jan Halvor påpeker at sesongen er som et maratonløp, og at gruppen har fokus på én kamp om gangen. Han er imidlertid fornøyd med hva gutta har levert på bortebane så langt denne sesongen.

Medregnet Kjelsåskampen viser statistikken på bortebane to scorende i snitt, og under ett innsluppet i snitt etter fem runder.

- Vi scorer fire mål på bortebane. Vi har scoret ni mål på tre bortekamper, om vi tar med Kjelsåskampen er det elleve. Det er strålende.

- Men det er langt igjen. Det er et langt maratonløp.

En liten delegasjon fra Bastionen hadde tatt den lange turen vestover for å se kampen.

- De gav bra lyd fra seg, så vi var fornøyde med det. Takk til de som var her å støttet oss.

Med det står vi med ni poeng etter fem serierunder og beholder tredjeplassen. Det er ett poeng opp til Arendal på andreplass, og fire opp til Egersund på toppen av tabellen.

Disse to lagene møttes til dyst idag. I toppkampen endte det uavgjort 3-3, etter en Egersund-utligning fire minutter på overtid.

Arendal borte er vår neste motstander. Det skjer på lørdag kl 1500, og Bastionen har satt opp busser. Vi håper mange tar turen!

Høydepunkter

2´. Stor sjanse ved Julius. Nærme 0-1.

12´. 0-1 Lyn, William Sell. Nydelig slått corner av Erlend, William får gå opp helt alene og header ballen hardt i mål.

15 minutter spilt og vi har momentum. Vard er mest aktiv på sin høyreside, men har ikke klart å sette oss på de store prøvene enn så lenge. Dårlig pasningsspill og presisjon hos hjemmelaget.

19´. Fin kontring med Håvard og Anders. Dessverre unøyaktig avlevering fra Anders på innlegget.

22´. God sjanse. Ole legger inn til Julius, som legger igjen ballen til Even som får skutt. Reddes av keeper.

24´. 0-2 Lyn, Andreas Hellum. Nydelig angrepsspill. Håvard og Julius kombinerer fint på høyresiden, Håvard legger inn 45 grader, og Andreas setter ballen i mål.

34´. Vardspiller Bjordal får ballen hardt midt i ansiktet fra kort avstand og blir liggende nede i noen sekunder. Går heldigvis bra.

37´. Stor sjanse til hjemmelaget. Martin Kuittinen chipper ballen over Alexander, men til siden for mål.

39´. Fn langpasning fra Even, i retning Andreas i bakrom. Avslutningen går på feil side av stolpen.

45´. Pause. Solid førsteomgang av Lyn.

Andre omgang. Vard gjør et bytte på spissplass. Andreas Endresen ut, Agano Dialo inn.

47´. Vardspiller Bjordal ligger på midtbanen, ser ut til å slite med lysken.

50´. Bjordal nok engang nede med skade, denne gang er det takk og farvel.

51´. Dobbeltbytte Vard. Shala og Osdautaj inn, Bjordal og Kvarven ut.

57´. Bytte Lyn. Brage Hylen inn, Ole Breistøl ut.

60´. Tight offside på Andreas. Spillet er fint.

68´. 1-2 Vard, Dialo. Keeper Stople slår en langpasning fra utside av egen 16, William bommer på klareringen, og ballen går rett til Dialo som chipper over Alexander.

68´. Dobbeltbytte Lyn. Martin Bakken og Henrik Elvevold inn, Skaug og Sivertsen ut.

75´. Gult kort Meinseth. Stopper kontring med en takling.

76´. Bytte Vard. Sixten Dahlen Jensen ut, Preben Fauskanger inn.

78´. 1-3 Lyn, Elvevold. Andreas vinner ballen høyt i banen, spiller til Martin Bakken, som legger ballen til Elvevold som dryler ballen i nærmeste vinkel fra sin høyre kant.

80´. Bytte Vard. Nygaard Simonsen ut, Sander Lorentz inn. Vard legger om til 3 bak, og dytter den høyreiste stopperen Helgesen opp i banen.

90 + 1´. Dobbeltbytte Lyn. Hellum og ABO ut, Elias Aarflot og Markus Ottesen inn.

90 + 3´. 1-4 Lyn, Elvevold. Fra venstre i lengste hjørnet, godt satt.

90 + 6´. Slutt. Vi vinner 1-4.