Pyroshow viste guttene til seier mot Egersund: - Det var digg

Denne vant vi sammen. Foto: Lars Opstad.

På en kveld der ingenting virket å fungere, viste Bastionen seg nok en gang som verdens beste supportere.

Høydepunkter ligger nederst i artikkelen.

De første 45 minuttene av onsdagens kamp går nok ikke inn i noen historiebøker, og Egersund gikk til pause med 1-0-ledelse. En tung omgang kombinert med et defekt speakeranlegg på Bislett føltes som et tegn fra oven – i dag er ikke dagen.

Men da Lyn-guttene kom ut etter hvilen, var det et alt annet enn resignert hjemmefelt som ventet. Så fort dommeren blåste i gang omgangen, begynte Bastionen-feltet å lyse. Hva blusset formet som en "V" betyr, er uvisst, men for guttene på banen må det nok ha betydd "Vinne".

Tre minutter ut i omgangen – og før det siste blusset hadde sluknet – skulle Jacob Hanstad nok en gang sette fyr på Bislett Stadion. En feilpasning fra Egersund ble snappet opp av Hanstad, som rundet målvakten og utlignet til 1-1.

Slik så det ut da spillerne kom ut etter pause onsdag kveld. Foto: Lars Opstad.<br />

Snuoperasjon

Men der de fleste lag vi spiller mot drøyer ut tiden på avgjort-resultater, løper tre Lyn-spillere etter ballen for å få satt i gang spillet så fort som mulig. I Lyn spiller vi for seier.

Hanstads scoring var bare starten på snuoperasjonen. Andreas Hellum fikk sin første kamp fra start på en stund, og fjorårets storscorer tok så absolutt vare på muligheten.

Etter 66 minutter spilt og flere situasjoner innenfor Egersunds felt, ender William Sell opp med å skyte ballen i retning Hellum. Spissen dempet ballen med en noe uvanlig kroppsdel og hamret ballen i mål fra femmeteren. Hellums 2-1-scoring ble den siste på Bislett, og alle poengene ble igjen i hovedstaden.

- Det var digg, forteller Hellum etter kampslutt. Hele Intervjuet med matchvinneren ligger ut på Lyns sosiale medier.

JUBEL: Anders Bjørntvedt Olsen og Andreas Hellum etter sistnevntes matchvinner-scoring. Foto: Lars Opstad

100 kamper og sikret OBOS-Plass

Onsdagens kamp var også Anders Bjørntvedt Olsens kamp nummer 100 i Lyn-drakta. Det ble markert ved at far og tidligere Lyn-spiller Ken Bjørntvedt Olsen delte ut en drakt med "Bjørntvedt 100". Vi gratulerer Anders med milepælen og går for 100 kamper til.

Vi gratulerer også alle med hjerte for Lyn. Onsdagens seier gjør det matematisk umulig for Lyn å rykke ned fra OBOS-Ligaen 2024. Nå kan skuldrene få hvile, og maratonet kan nytes med øyene rettet oppover på tabellen.

En stor takk til alle som tok turen til Bislett onsdag kveld. Det er en grunn til at vi sier: