Kampreferat KFUM - Lyn

I dag har vi fått matchet oss mot fjorårets fjerde beste lag i OBOS-ligaen. Det ble en målrik kamp som endte med 4-3 seier til hjemmelaget.

- Vi fikk løpt nok hvertfall. Vi måtte stort sett løpe etter de hele første omgang, og vi var litt urolige hver gang vi hadde ballen selv, sier hovedtrener Jan Halvor Halvorsen.

Jan Halvor synes likevel det ble en fin gjennomkjøring, og påpeker at det skal være forskjell på lagene.

- Det var to divisjoner forskjell på lagene i fjor. De spilte òg kvalik til eliteserien.

- Man merker tempoforskjellen mellom lagene, de er et veldig ballsikkert lag. Det ble en god leksjon. Samtidig er det viktig for oss å se kvaliteten de har. De skal være et mye bedre lag enn oss, så at vi scorer tre er jeg fornøyd med.

Daniel Schneider og Martin Bakken var ikke med i kamptroppen grunnet sykdom, og føyde seg inn i en lengre rekke av utilgjengelige spillere.

Lyn måtte gjøre bytter tidlig i kampen, når Anders Bjørntvedt Olsen fikk en "donaldkul" og måtte ut. Anders kom inn igjen i andre omgang og scoret mål.

- Det ble plutselig kamp igjen når Anders scoret 3-2-målet. 4-2-målet var et frispark over muren som var uttagbart for keeper. Så ble det 4-3, og vi hadde kjempesjanse til å lage 4-4.

Hva kunne vært bedre?

- Det å ikke være engstelig, men tørre å holde mer på ballen. Det var bedre i andre omgang enn i første. Vi ble spilt veldig lave, men det er en en naturlig konsekvens av at de var veldig bra.

Foruten prøvespiller Stian Ringstad, var alle mann på benken under 18 år. To av dem, Salim Laghzaoui og Brage Hylen fikk mye spilletid.

- Det ble en god treningskamp. Jeg er veldig fornøyd med at vi står på til siste slutt. Vi scoret tre mål og var veldig effektive på det. Vi møtte et bedre lag, enkelt og greit. Men vi turte å være oss selv og øvde på det vi skulle.

Salim Laghzaoui setter inn 4-3-målet.

Beste 75 minuttene i år

Kåffas hovedtrener Johannes Moesgaard sier dette om sitt lags prestasjon:

- I 75 minutter er det vell det beste vi har gjort i år angrepsmessig. Men vi bør nok ha en enda høyere uttelling i forhold til det vi skaper.

- Litt bytter til slutt utløser en tre-fire stygge, personlige feil, og da blir det jo jevnt. Nesten så jevnt at Lyn kan klare uavgjort.

Hvordan var de siste 15-20 minuttene?

- Vi har for så vidt kontroll, men vi gir bort ballen foran eget mål. Da blir det kort vei for Lyn å score. Såpass mentalitet har Ibba og gutta at de tar vare på slike muligheter.

Også KFUM hadde noen frafall til dagens kamp. Moesgaard mener likevel flere av spillerne la inn en god søknad om å få starte første seriekamp etter dagens prestasjoner.

Sesongoppkjøringen til KFUM har vært bra, men preget av store endringer. Moesgaard selv har gått fra assistenttrener til hovedtrener i klubben. I tillegg har laget hatt eksport av spillere til blant annet eliteserien og lagt om formasjonen.

Dette gjør at Moesgaard tror at det vil svinge i prestasjonene den kommende sesongen.

- Men vi vil alltid være med å kjempe om kvalikplassene. Det er òg en jevn liga, men alt er mulig.

Om Lyns prestasjon sier Moesgaard følgende:

- Jeg synes treningskampene frem til nå har sett solide ut. I dag synes jeg vi var 2-3 hakk bedre. Lyn hadde ikke mye ball.

- Jeg tror de kommer til å levere en solid sesong. Jan Halvor er en dyktig trener.

Lagoppstilling Lyn (4-3-3)

Alexander Pedersen

Herman Solberg Nilsen - William Sell (C) - August Randers - Håvard Meinseth

Even Bydal - Julius Skaug - Henrik Elvevold

Markus Ottesen - Ibba Laajab - Anders Bjørntvedt Olsen

Benk: Viktor Engh, Salim Laghzaoui, Brage Hylen, Stian Ringstad (prøvespiller), Martin Solli (junior), Isaac Barnett (junior), Andreas Strømme (junior).

Lagoppstilling KFUM (variant av 4-3-3)

Andreas Vedeler

Håkon Helland Hoseth - Ayoub Aleesami - Akinsola Ihayere Azeez Akinyemi - Keivan Ghaedamini

Simen Hestnes - Robin Gravli Rasch (C) - Sverre Hakami Sandal

Teodor Berg Haltvik - Petter Nosakhare Dahl - Yasir Abdiqadir Sa'Ad

Benk: Morten Stakkeng Vang, Mathias Tønnesen, Noah Alexander Størk Jacobsen, Kristoffer Lassen Harrison, Remi-André Svindland, Kristian Solberg Aarstad, Johannes Andres Hummelvoll-Nuñez, Thomas Klemetsen Jakobsen.

"Vi spiller med en variant av 4-3-3. Vi overbefolker sentralt, og i store deler av kampen spiller vi med begge kantene inne i mellomrommet."

— Johannes Moesgaard, hovedtrener KFUM.

Høydepunkter

Kampstart 1200.

6´. 1-0, målscorer tidligere Lynspiller Petter Nosa Dahl.

11´. Bytte Lyn: Anders Bjørntvedt Olsen ut, Brage Hylen inn.

Pause. Relativt jevn første halvdel, KFUM hakket bedre.

Start 2. omgang. Julius Skaug fikk en liten trøkk før pause og blir værende i garderoben, inn kommer Salim Laghzaoui.

51´. 2-0, målscorer Petter Nosa Dahl.

58´. Bytte Lyn: Andreas Bjørntvedt Olsen kommer inn igjen, Markus Ottesen ut.

70´. Henrik Elvevold ut, Stian Ringstad inn.

77´. 3-0, målscorer Remi-André Svindland.

78´. 3-1, målscorer Ibba Laajab.

83´. 3-2, målscorer Anders Bjørntvedt Olsen.

89´. 4-2, målscorer Robin Rasch.

93´. 4-3, målscorer Salim Laghzaoui.

Slutt. Kampen ender 4-3 til KFUM.

NB! Forbeholder noe upresise tider og manglende oppdateringer.