Enorm prestasjon på et smekkfullt Nordre Åsen

Foran 2247 tilskuere leverte gutta en maktdemonstrasjon av en annen verden på lånt hjemmebane. Les kampreferat her.

I startelleveren var det to bytter fra forrige kamp. Julius Skaug var ute med karantene, og Henrik Elvevold fikk da tillit fra start. Halvorsen & Hartmann gjorde også et spissbytte. Andreas Hellum fikk også tillit fra start, på bekostning av Ibba Laajab.

Etter en litt beskjeden åpning på kampen, var det stort sett bare ett lag på banen resten av kampen. Noen som ikke hadde en beskjeden åpning var Bastionen. Fra lenge før kampstart, til lenge etter kampslutt holdt de et imponerende og ellevilt trøkk verdt inngangspengene alene. 

Fra 15 spilte minutter begynte også gutta på banen å bli ordentlig varme i trøya, og det tok ikke lang tid før målshowet startet. Henrik Kristiansen er farlig frempå og kommer til en god sjanse etter 18 minutter, men det var bare et frempek på det som skulle skje to minutter senere. Da spiller Hellum Henrik fri med en nydelig flikk, og fra kort hold setter Henrik ballen forbi keeper. Vårt første av i alt ti mål er et faktum.

Andreas Hellum-showet fortsetter ti minutter senere, med god bistand fra Ole Breistøl. På fem minutter finner Ole Andreas to ganger. 2-0-scoringen blir scoret med hodet, og 3-0 med et knallhardt skudd med venstrefoten. Andreas setter dermed sitt 14. og 15. mål for sesongen. 3-0 blir også pauseresultatet. 

2. omgang

I pausen gjør Fram hele fire bytter. Vi åpner omgangen bra og fortsetter å være offensive og presse høyt. Det gjorde at Fram fikk noen mulighet til å kontre. Etter 50 minutter kommer de på en av disse, men evighetsmaskinen fra Nanset, også kjent som Herman Solberg Nilsen, gjør et iherdig og viktig returløp og avverger at Fram-spilleren får avsluttet. Dette satte våre supportere stor pris på. 

Rett etterpå er Fram på farten igjen. Innbytter Isak Solvik Nilsen får skyte fritt fra 16 meter, og setter ballen trygt i mål. Deretter kapitulerte Fram fullstendig, og vi viste virkelig hva som bor i oss. 

Syv mål på 37 minutter

På 37 minutter scorer vi syv(!) mål. Det starter med Henrik Elvevold som umarkert får sette 4-1 på innlegg fra Henrik Kristiansen. Deretter serverer Kristiansen Ole Breistøl, som scorer en typisk Oledinho-scoring – teknisk, elegant og sikkert. Klokken har da passert 61 minutter, og vi gjør våre første bytter. Hanstad og Ibba inn, Breistøl og Meinseth ut. 

Elvevold vil også bli tomålsscorer. Hellum serverer Elvevold inne i feltet, som fra dårlig vinkel likevel klarer å sette ballen forbi keeper. 6-1.

Både Hanstad og Ibba gjør to gode innhopp, og det tar ikke lang tid før sistnevnte åpner scoringskontoen. Først en retur etter et skudd fra Anders Bjørntvedt Olsen.

Deretter setter han sin andre med en heading, etter et fint forarbeid av Henrik Elvevold, som spiller til ABO, ABO legger et strøkent innlegg på hodet til Jakob på bakre, og Jakob stusser tilbake til Ibba som setter ballen i mål. 

Mellom mål nummer 8 og 9 har vi stolpeskudd og store sjanser, og Alex gjør en enormt viktig redning. Mellom disse målene kommer også Malvin Ingebrigtsen inn for Even Bydal. 

Rett før fulltid får ABO sette 9-1, en retur fra et stolpeskudd fra Hellum. På overtid fullbyrder Ibba hattricket sitt – en lekker avslutning fra 16 meter rett i krysset. 

Veien videre

Dommeren blåser av på stillingen 10-1, og hele stadion følger spent med på hva som skjer mellom Egersund og Vard Haugesund. Det går dessverre ikke vår vei, og vi er til slutt bare ett mål unna direkte opprykk. Vi gratulerer Egersund med opprykk.

Fram, Træff og Aalesund 2 rykker ned. Se tabellen lengre nede. 

Vi ønsker å takke Bastionen og alle andre for den enorme støtten dere ga oss gjennom hele kampen. Mange av dere sto også igjen lenge etter kampen og viste deres støtte til gutta, som selvfølgelig var skuffet. 

Mulighetene for opprykk er fremdeles til stede. Nå venter kvalik over to kamper mot Tromsdalen, laget som kom på andreplass i den andre avdelingen. Første møte er allerede på onsdag, 15. november. Den kampen blir spilt på Nadderud stadion, kl. 18:00. Vi kommer tilbake med mer informasjon senere. 

Høydepunkter

Les om høydepunktene fra liveoppdateringen på Facebook.

Se høydepunktene her.

Lagoppstilling Lyn (4-3-3):

Alexander Pedersen

Håvard Meinseth – William Sell (C) – Daniel Schneider – Herman Solberg Nilsen

Henrik Kristiansen – Even Bydal – Henrik Elvevold

Anders Bjørntvedt Olsen – Andreas Hellum – Ole Breistøl

Benk:

Viktor Gustavsen Engh, Rasmus Isegran, August Randers, Ibba Laajab, Erlend Sivertsen, Christopher Lindquist, Jacob Hanstad, Malvin Ingebrigtsen, Brage Hylen

Lagoppstilling Fram (4-4-2):

Miguel Vieira

Liiban Ahmed – Petter Einarson – Jørgen Fjeldskår – Martin Wurschmidt

Pamadou Jatta – Mac Laham (C) – Erik Nordengren – Marius Jacobsen

Jonas Brusgaard – Marcus Fahlgren Hällström

Benk:

Jeremi Kamecki, Markus Rekdal, Jonathan Pettersen, Oliver Helgeland, Isak Nilsen, Uno Kristian Pedersen, Riel Chol Nguen, Brian Johansen, Brahian Mosquera. 

Trener: Haakon Lunov. 

26. runde

  • Lyn 10-1 Fram

  • Egersund 5-0 Vard Haugesund

  • Aalesund 2 2-3 Vålerenga 2

  • Arendal 1-1 Kjelsås

  • Brattvåg 4-2 Træff

  • Fløy-Flekkerøy 4-1 Notodden

  • Ørn-Horten 0-0 Grorud

 

Skjermbilde 2023-11-11 kl. 17.15.09.png

Reaksjoner, intervjuer og bilder blir publisert fortløpende.