Drømmen om OBOS lever videre

En strålende kamp og en Bjørntvedt Olsen-dobbel gjorde at vi slo TUIL 2-0, og 3-2 sammenlagt. Les referat fra kampen her.

1275 tilskuere fant veien ut i vinterkulda denne søndag ettermiddagen, deriblant 100 fra våre egne – ifølge speaker på stadion. Hjemmelaget og mange frivillige hadde lagt ned mange timer for å få matta spilleklar til i dag, grunnet store mengder snø.

TUIL tok første stikk da de vant 2-1 på Nadderud på onsdag. Både vi og TUIL stilte i dag med identisk ellever som i onsdagens kamp. 

Det er TUIL som får avsparket. Det går ikke lang tid før de roter vekk ballen, og det straffer vi brutalt. I vårt første angrep setter Anders ballen i mål, og vi får en drømmestart på kampen.

Noen minutter senere er Anders på farten igjen, denne gangen legger han inn til Hellum, som står alene på bakre. Hellum skyter på første, men ballen går over mål. God sjanse. 

Rett etter har TUIL sin første store sjanse. Den avverger Alex på mesterlig vis i full strekk. 

Vi står høyt og er aggressive i presset. Det åpnet rom for TUIL, som ved to anledninger rett før halvtimen var nære på å straffe oss. Først med et innlegg/skudd som Alex bokser til corner, deretter med et stolpeskudd. To ganske identiske situasjoner. 

I det 39. minutt er vi på farten igjen. Det hele starter med Even, som lager brudd og avverger en kontring. Even får spilt ballen videre til Henrik, som tar med seg Ole ute på kanten. Herman går på overlap inne i feltet, og blir spilt fri av Ole. Herman slår en perfekt ball til Anders, som avslutter et nydelig angrep og setter sitt andre for dagen. Feiring på glattisen utenfor banen. 

0-2 blir også pauseresultatet. Det ble også tre gule kort i omgangen. Hjemmelaget burde kanskje fått minst ett til.

Alt i alt en meget god og underholdende omgang, hvor vi fortjent går til pause i ledelsen.

2. omgang 

Etter 56 minutter gjør vi vårt første bytte. Tromsø-gutten Henrik Elvevold kommer inn for Julius Skaug på midtbanen. 

Første halvdel av de siste 45 er mer jevnspilte. Vi ligger lavere enn i 1. omgang, og er riktig posisjonert på de sjansene TUIL får. Ellers tillater dommer mye, og begge lag gjør en del enkle pasningsfeil – spesielt hjemmelaget. 

Brage kommer inn for Ole elleve minutter før fulltid. Kampbildet er tilnærmet likt gjennom hele omgangen, og det er lite som skiller lagene. 

Fem minutter før slutt kommer Ibba og Malvin inn for Andreas og Even. 

Dommer legger til fem minutter. TUIL hev alle mann i angrep, og får en god sjanse syv minutter på overtid, men Alex redder. 

Dommer blåser av kampen, og vi tar oss videre til to nye kvalikkamper. Ekstra stas var det å kunne feire med "Her kommer vi" sammen med de tilreisende Bastionærene. Tusen takk til dere som tok turen og støttet oss. Dere hørtes godt på tribunen, og det vet vi at gutta satt enormt stor pris på. Vi ses til kamp igjen mot Hødd mandag 27. november kl. 18:00, på Nadderud Stadion. 

Høydepunkter

Høydepunkter fra liveoppdateringen på Facebook.

Se høydepunktene her.

Lagoppstilling Lyn (4-3-3):

Alexander Pedersen

Håvard Meinseth – William Sell (C) – Daniel Schneider – Herman Solberg Nilsen

Henrik Kristiansen – Even Bydal – Julius Skaug

Anders Bjørntvedt Olsen – Andreas Hellum – Ole Breistøl

Benk:

Viktor Gustavsen Engh, Henrik Elvevold, Ibba Laajab, Erlend Sivertsen, Jacob Hanstad, Malvin Ingebrigtsen, Brage Hylen

Lagoppstilling TUIL (4-3-3):

Theodor Nilsen

Sondre Laugsand – Isak Vik – Elias Skogvoll – Patrik Braathen 

Elias Egerton – Steffen Pedersen (C) – Asgeir Eliassen 

Didrik Hafstad – Adrian Pedersen – Marius Larsen 

Benk:

Kai Kamsvåg, Emil Haugen, Jonas Weber, Adrian Sandbukt, Iver Selnes, Einar Ness, Simen Henriksen, Ulrik Celius, Sander Svela

Trener: Alexander Samuelsen. 

Reaksjoner og intervjuer blir publisert fortløpende.