Alt du trenger å vite før lørdag

Vi kjemper om opprykk. Fram kjemper om å beholde plassen. Det er mye som står på spill for mange lag på lørdag.

Lørdag klokken 13:00 sparkes alle de syv siste kampene av sesongen 2023 i gang samtidig. For noen nervepirrende 2 x 45 minutter det skal bli. 

I toppen kjemper vi og Egersund om direkte opprykk til OBOS-ligaen. Det er flere scenarioer som gjør at vi kan rykke direkte opp. Enten må Egersund avgi flere poeng enn oss, eller så må vi score fem mål mer enn Egersund – så lenge de ikke slipper inn mål. Det avhenger av ulike utfall i Egersund-kampen, som også kan resultere i omkamp mellom oss og Egersund om direkte opprykk. 

Om ikke det går, blir det kvalik mot Tromsdalen over to kamper onsdag 15. november (hjemme) og søndag 19. november (borte). Om vi vinner mot Tromsdalen over to kamper, blir det ny kvalik med samme premisser mot 14. plassen i OBOS-ligaen. Disse kampene spilles 26. november og 2. desember. 

Tett i bunnen 

Både vi og Egersund møter lag som kjemper for å beholde plassen i PostNord-ligaen. Fram må ha seier for å beholde plassen. Ved uavgjort eller tap rykker de ned til 3. divisjon. 

Egersund møter Vard, som ligger på 11. plass. Om Vard vinner, beholder de plassen i PostNord-ligaen. Vard kan også klare seg både med tap og uavgjort – det avhenger i første rekke av hva Fram og Træff presterer.

Tre lag rykker ned. Det eneste som er sikkert i bunnstriden er at Aalesund 2 rykker ned. Av Fram, Træff, Vard og Vålerenga 2 vil og kan to av lagene rykke ned. Vålerenga 2 møter Aalesund 2 borte. 

Brattvåg sikret plassen i forrige runde med seier over Kjelsås. Det samme kan sies om Fløy-Flekkerøy. Med mindre Træff scorer 27 flere mål mot nettopp Brattvåg, er også Fløy-Flekkerøy sikret plassen i PostNord-ligaen. 

Skjermbilde 2023-11-07 kl. 20.03.31.png

Ett poeng i snitt 

For hele syv måneder siden møtte vi Fram i første serierunde for sesongen. Bjørntvedt Olsen, Elvevold, Hellum og ett selvmål sikret tre poeng i 4-0-seieren den gangen. Se høydepunktene fra kampen her

24 kamper senere står Fram nå med 25 poeng og -11 (36-47) i målforskjell. 19 av 25 poeng har Fram tatt på hjemmebane. Det er bare Vålerenga 2 som har verre bortebanestatistikk enn Fram. 

De seks seierene har kommet mot Fløy (H), Brattvåg (H), Vålerenga 2 (B og H), Aalesund 2 (H) og Notodden (H). 

På de siste fem kampene har Fram vunnet 3-1 over Vålerenga 2, spilt uavgjort 4-4 mot Brattvåg, tapt 1-2 mot Egersund, tapt 5-2 mot Fløy og spilt uavgjort 2-2 mot Ørn. Vi har også tapt mot Egersund og spilt uavgjort mot Brattvåg og Ørn denne sesongen. 

Nøkkelspillere

Kun fem lag har scoret flere mål enn Fram denne sesongen (Lyn, Egersund, Arendal, Notodden og Ørn). Det skal også nevnes at bare to lag har sluppet inn flere mål enn Fram (Træff og Vålerenga 2).

Spesielt tre spillere skal ha æren for det solide antallet scorede mål. Marcus Fahlgren Hällström med sine ti mål, og Jonas Brusgaard og kaptein Mac Laham med sine syv mål hver har stått for 24 av Frams i alt 36 mål.

Med Mac Laham på banen har Fram tatt poeng i 75 prosent av kampene. Laham har mistet åtte kamper denne sesongen. På de åtte kampene tok Fram null poeng. 

Tilleggsinformasjon: tre spillere blant de 15 beste på toppscorerlisten er det bare vi, Arendal, Egersund og Notodden som har, i tillegg til Fram. 

small_FramLarvik-Lyn_0-4_2023_LarsOpstad_337.jpg
Fra bortekampen i Larvik mot Fram den 10. april. Vi håper på lignende scener på lørdag! Foto: Lars Opstad / Kladd.no

Elleve på rad?

Vi har i hvert fall statistikken på vår side. Men alt kan skje i fotball – og Fram er som kjent desperate etter tre poeng, og har flere spillere som kan score mange mål. 

Vi tar sikte på hjemmeseier nummer elleve på rad. På Nordre Åsen har vi gode minner, der har vi ikke tapt under Jan Halvor Halvorsens ledelse.

Vi kommer fra en kruttsterk borteseier, hvor vi scoret hele fem mål mot Notodden – som bare har sluppet inn seks mål totalt på hjemmebane i hele år. 

Om du ikke allerede har gjort det, bør du så absolutt sikre deg billett fortere enn fy. Billettene går unna, og vi tror det kan bli en minnerik dag – uansett utfall. Kjøp billetter her!

400156333_848244227303045_3269754935926884532_n.jpg
Stadionoversikt Nordre Åsen.